Resepi Homemade

DEATH BY OREO CUPCAKE (Kek Cawan Kematian oleh Oreo)

Salam semua pengunjung blog. Apa khabar semua

Chaz Homemade Oreo Cupcake 1

Ini antara resepi cupcake yang paling awesome setakat ni. Jadi Enchek K nak share dengan kamu semua betapa sedapnya cupcake ni kalau dibuat sendiri. Puas hati sekali buat dapat banyak terus. Bolehlah makan sambil menonton drama My Secret Romance atau Misteri Wan Peah tu.. Hahaha..

Death By Oreo Cupcake

1 Pack Oreo Biasa

1 Pack Oreo Mini

1 Pack Chocolate Cake Mix (Jenama Nona tu pun ok)

8oz. Cream Cheese (brand Tatura or Kraft pun ok)

1/2 Cup Butter (Suhu Bilik)

3 3/4 Cup Gula Ising

1 Tsp Esen Vanilla

Langkah-Langkah

1. Pre-heat oven 350 degrees.

2. Campurkan Chocolate Cake Mix mengikut arahan kotak (Campur je, jangan dibakar)

3. Letak cawan cupcake dalam loyang cupcake dan didasarnya letakkan sebiji oreo saiz biasa.

4. Separuh lebihan Oreo bolehlah dicincang kasar dan dicampurkan kedalam adunan coklat kek tadi.

Chaz Homemade Oreo Cupcake 4

5. Isikan kedalam cawan cupcake tadi dan bakar selama 15 minit atau mengikut aturan seperti dinyatakan di packaging coklat kek mix tadi

Chaz Homemade Oreo Cupcake 3

6. Sementara kek masak boleh lah kita buat frostingnya.

7. Adunkan butter dan cream cheese sehingga sebati.

8. Tambahkan esen vanilla dan gula perlahan-lahan sehingga sebati.

9. Lebihan Oreo tadi bolehlah di kisar halus dan di campur bersama cream tadi.

Chaz Homemade Oreo Cupcake 5

10. Selepas cupcake sejuk, boleh lah frostkan cupcake dengan adunan cream tadi dan hiaskan dengan Oreo mini.

11. NGAPPPP! !

Selamat Mencuba ya..

-Enchek K-

 

Sumber resepi asal: http://www.instructables.com/id/Death-By-Oreo-Cupcakes

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s